НОВИНИ


Мартин Димитров: Да видим по кой път ще тръгне служебният министър на енергетиката

0 3272 02.08.2022
Мартин Димитров: Да видим по кой път ще тръгне служебният министър на енергетиката
Мартин Димитров

Нека да видим по кой път ще тръгне служебният министър на енергетиката. Това каза в предаването ”Още от деня” по БНТ Мартин Димитров от ”Демократична България”.


"Дали ще приеме ултиматума на Москва и да започне да плаща в рубли, след което ще последват нови ултиматуми, или ще тръгне в правилната посока – да договори корабите с втечнен газ и допълнителни количества азербайджански газ. В момента се намираме на много тежък кръстопът, с много тежки последствия, посочи Димитров.

 

По думите му България има малко потребление на газ в сравнение с други европейски страни – около 3 - 3,5 млрд. куб. метра годишно. Според него проблемът с газа не е трудно да бъде решен, ако няма саботаж.

 

Мартин Димитров каза още, че комуникацията в четворната коалиция е била трудна, затова при разговори за ново управление между участници в предишното трябва да има ясно разписани срокове и политики, за да не губят време в спорове какво правят. Той увери, че предизборна коалиция между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" може да отвори възможността за силно правителство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама