НОВИНИ


Емилиян Гебрев: Ще съм най-щастливият човек, ако взривът е случайност, а не някакъв акт

0 2942 04.08.2022
Емилиян Гебрев: Ще съм най-щастливият човек, ако взривът е случайност, а не някакъв акт
Емилиян Гебрев

Ще съм най-щастливият човек, ако взривът е случайност, а не някакъв акт. Във Франция гръмна завод, в Германия оръжеен склад. Не мога да свържа тези взривове, но мога да направя анализ за това, което се случва при нас.


Това каза по БТВ оръжейният бос Емилиян Гебрев, чийто склад с боеприпаси край Карнобат гръмна преди дни.  Имаше поредица от складове на други заводи, които се взривяваха. 


Няма как да разберем повече за разследването. мога да изразя, че имам притеснение, че големите доказателства се изземват и нямам сигурност какво ще се случи с тях. Изчезна доказателственият материал за взрива във ВМЗ Сопот. И то в склад на МВР. Апелирам към шефа на МВР доказателствата да не изчезнат. 


Тръгвайки от 2011 г. досега, минавайки през отравянията през 2015 г.,  не сме далеч от мисълта за действия на руски агенти. В доста случаи прокуратурата дори назова имена, нещата са ясни, но е жалко, че не се разследва. Отказва се сътрудничество на европейско ниво. Най-хубаво е нещата да се забравят, а най-хубаво е хората да ги няма.  Със сигурност не можем да говорим за случайност. Чакаме някога да се внесе нещо в съда и да се каже - след 10, 15, 20, 30 години. 

 

Нашата страна от 2014 г. не издава едно експортно разрешение за Украйна. А това, че тръгва от уста на уста, нещата са доста странни. Остава на прокуратурата да разреши пъзела, но те не са разкрили нищо.  Има бивши страни от Варшавският пакт, които са се обединили и са предоставили огромна част от своето въоръжение на украинската армия. Ние не можем да се бъркаме в политическите решения на тези страни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама