НОВИНИ


Румъния изпраща хеликоптери. Ще транспортират ранените при тежкия инцидент край В. Търново

0 3040 06.08.2022
Румъния изпраща хеликоптери. Ще транспортират ранените при тежкия инцидент край В. Търново

Медицински хеликоптери от Румъния ще извозят пострадалите в тежката катастрофа с автобус на пътя Русе – Велико Търново. Към момента се знае, че жертвите на тежкия инцидент са четирима. В автобуса е имало 27 души - румънци и турци.


Всичките ранени туристи ще бъдат поетапно транспортирани, съобщават румънски медии. Един от по-леко ранените е освободен, а 7 са на болнично лечение в болница във Велико Търново.

 

Премиерът на Румъния Николае Чука заяви, че институциите в Румъния са готови да окажат подкрепа на пострадалите.

 

"Бях дълбоко натъжен от новината, че няколко румънски граждани загубиха живота си, а други бяха ранени при трагичния пътен инцидент, който стана снощи в България. Аз съм със семействата на опечалените, изпращам им своите съболезнования. На ниво правителство ние спешно се намесихме, за да помогнем на ранените румънци и да им предоставим най-добрите медицински грижи. Хеликоптер SMURD и медицински екип от клиничната спешна болница Букурещ-Флореаска вече бяха в България, за да оценят и планират прехвърлянето на ранени в Румъния“, каза Николае Чука.

 

Катастрофиралият румънски автобус се е прибирал от екскурзия в Истанбул за Букурещ. Около 2 ч. през нощта той се удря в спрял до пътя лек автомобил и след това в крайпътно дърво.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама