НОВИНИ


Всички назначения в МИ по времето на предишния кабинет били без конкурс, твърди служебният министър Стоянов

0 3841 08.08.2022
Всички назначения в МИ по времето на предишния кабинет били без конкурс, твърди служебният министър Стоянов
Ирина Щонова, Никола Стоянов, Димитър Данчев БГНЕС

„Който си позволява да спекулира, да злоупотребява, ще бъде наказан”, заплаши служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който днес представи екипа и приоритетите на ведомстмото.


Зам-.министри са Ирина Щонова и Димитър Данчев. Част от екипа са работодателските и синдикалните организации, уточни Стоянов.

 

 „В последните години станаха много смени в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Знаете, че Министерството на икономиката беше разделено преди 7-8 месеца на две – на икономиката и индустрията и на иновациите. Това само по себе си води до теми, които са важни и за двете министерства“, каза още министърът и поясни, че бизнесът в България е изправен пред тежки дни.

 

По думите му всички оставащи „топли дни“ трябва да бъдат разумно използвани.

 

Стоянов поясни и какви ще бъдат част от задачите на Министерството на икономиката, а именно да стане ясно колко предприятия използват газ, контролиране на спекулата на цените у нас, следене на язовирите и др.

 

„През последните години се наложи една максима – като не можем да помогнем, да не пречим на бизнеса. Ние сме малко по-амбициозни – ще опитаме да помогнем“, коментира още служебният министър на икономиката.

 

Той обеща мерки, които да помогнат на компаниите в България да работят по-лесно. Също и да ги подготвят за тежката зима, която се очаква.

 

Като основни приоритети Стоянов посочи проблемите с цените на газа и петрола, както и контрола чрез Агенцията за метрологичен и технически надзор.

 
Предвид отношенията с бившия министър на икономиката – лидерът на БСП Корнелия Нинова, която го уволни от борда на ВМЗ-Сопот, Стоянов подчерта, че е поел поста, „за да строи мостове, а не да уволнява хора“. Той обяви, че през последните месеци са уволнени много хора, избрани с конкурс, и са назначени много без конкурс. Към всеки случай ще подходим индивидуално, обеща служебният министър на икономиката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама