НОВИНИ


БАБХ загуби поредно дело срещу ”Евролаб” за ”Кап. Андреево”

0 2786 08.08.2022
БАБХ загуби поредно дело срещу ”Евролаб” за ”Кап. Андреево”

Върховният административен съд обяви, че фирмата ”Евролаб 2011” може да остане в помещенията на граничния пункт ”Капитан Андреево”, а договорът ѝ с агенцията по храните (БАБХ) не може да се смята за недействащ, съобщи Mediapool.


 С това ВАС потвърждава изцяло решението на първоинстанционния административен съд, че държавата, в лицето на агeнциятa пo xpaнитe, не може да незабавно да приложи решението си за пpeĸpaтяване на дoгoвopа с частната фирма.

 

Преди ден шефът на Агенцията по храните проф. Христо Даскалов с нова заповед спря "Евролаб 2011" да товари и разтоварва камиони с плодове и зеленчуци, влизащи на "Капитан Андреево" от Турция.

 

Повече от месецът съдът и БАБХ продължават играта на котка и мишка за частния фитосантирен контрол на границата с Турция. В края на юли върховният съд потвърди, че фирмата може да разтоварва камиони на границата и отказа последващо тълкуване на решението си .

 

След това БАБХ започна да заобикаля тези решения с допълнителни заповеди, твърдейки, че че не действа против решението на съда, а цели да изпълни предприсанията му. Последното произнасяне на ВАС в полза на "Евролаб 2011" означава, че тя остава в помещенията си на граничния пункт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама