НОВИНИ


Великобритания: Русия е напреднала в Донбас с едва 10 км за месец

0 2709 09.08.2022
Великобритания: Русия е напреднала в Донбас с едва 10 км за месец
БГНЕС

Русия напредва в Донбас, ала бавно. Това е акцентът в ежедневния разузнавателен доклад, публикуван от Министерството на отбраната на Обединеното кралство, съобщи Руската служба на Би Би Си.


През уикенда Русия продължи да се фокусира върху укрепването на отбраната в Южна Украйна, като руските войски също така паралелно продължиха да атакуват украински позиции в Донецка област.

 

През последния месец най-успешно Русия настъпва в посока към град Бахмут (Артьомовск), но и там руските войски са успели да напреднат само с 10 км.

 

В други части на Донбас руските войски, въпреки опитите си, не са напреднали повече от 3 км за тези 30 дни, което почти сигурно е много по-малко от планираното.

 

Въпреки продължаващата интензивна употреба на артилерия в тези райони, Русия не успява да изгради боеспособна пехота, която да й позволи по-значителен напредък.

 

Руските сили разполагат по-малко професионални окупационни сили и увеличават натиска върху украинското население в окупираните райони, се посочва в дневния доклад за ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

 

Възможно е руските войски все по-често да използват зле обучени части, като например такива, съставени от затворници, за да контролират населението във временно окупираните региони на Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама