БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Приключи ерата на полетите за 10 евро с Ryanair

0 4349 11.08.2022
Приключи ерата на полетите за 10 евро с Ryanair
EPA

Рязкото покачване на цените на горивата означава, че Ryanair вече няма да предлага полети на ниски цени, заяви главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри.


„Няма съмнение, че в долния край на пазара са нашите наистина евтини промоционални тарифи - тарифите за 1 евро, за 0,99 евро, дори за 9,99 евро. Мисля, че няма да виждате тези тарифи през следващите няколко години“, каза той в интервю за програмата Today на BBC Radio 4.

 

Миналата година средната цена на билетите на Ryanair се е повишила с около 40 евро, а през следващите пет години се очаква увеличение с още до около 50 евро.

 

Въпреки че призна, че нарастващите разходи за гориво оказват влияние върху разполагаемите доходи на хората, О'Лиъри заяви, че е уверен, че броят на пътниците на авиокомпанията ще остане стабилен, тъй като нискотарифните варианти ще продължат да бъдат популярни.

 

„Смятаме, че хората ще продължат да летят често. Но смятам, че хората ще станат много по-чувствителни към цените и затова моят възглед за живота е, че хората ще намалят харчовете си в милиони“, каза още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама