НОВИНИ


Радослав Бимбалов: Гълъбът е питомен

0 3641 12.08.2022
Радослав Бимбалов: Гълъбът е питомен
Румен Радев, Гълъб Донев БГНЕС

Гълъбът е питомен. Президентът Радев обяви, че основният приоритет на служебния премиер ще е опазването на мира. Работа за един истински гълъб, естествено.


Само че тази странна крехка птица, сложена начело на властта, всъщност бива дресирана от истински Майстор. Точно такова е агентурното име на актуалният сив кардинал на Радев – професор Александър Маринов. Последният сега бива назначен за, забележете, ЕДИНСТВЕН съветник на премиера Донев. Присъствието на агент „Майстора“ в това управление дава повече смисъл на термина „служебен премиер“ – премиер, който е на службите.

 

Тази сутрин по телевизията Маринов съвсем сериозно обясни, че дори и след изборите (все още ще има такива, да) президентска република може да има – той парламентът не пречел.

 

Професор Маринов – „Майстора“ е социолог. Когато го вербуват в Държавна Сигурност аз лично съм би на 10, а някои от четящите в момента дори не са били родени. Днес този човек е ЕДИНСТВЕН съветник на служебния премиер.

 

Чудя се колко още години трябва да се изтъркалят в пропастта на времето, за да спрем да треперим от сянката на едно минало, което непрекъснато ни плаши, че отново ще се превърне в настояще.

 

Радослав Бимбалов, Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама