НОВИНИ


Партията на Татяна Дончева се отказа от парламентарните избори, ще се готви за местните

0 2746 17.08.2022
Партията на Татяна Дончева се отказа от парламентарните избори, ще се готви за местните
Татяна Дончева

Политическа партия „Движение 21“ няма да се регистрира за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври, съобщиха от партията.


„Движение 21“ ще се готви за участие в местните избори и в изборите за 49-ото Народно събрание, посочват още от партията. 

 

„Изборите на 2 октомври 2022 г. и мандатът на 48-ото Народно събрание ще бъдат междинни стъпки, част от необходимия период за осъзнаване на водещите политически партии на необходимостта от повече диалог и компромиси, за да се постигне стабилно управление“, се отбелязва в съобщението на „Движение 21“. 

 

От партията посочват, че ще използва следващите месеци, за да положат основите и да участват активно в изграждането на солидно, дългосрочно политическо обединение, с реален капацитет ефективно да упражнява законодателната власт и да води управлението на страната. 

 

„Необходима е нова политическа сила, която в Народното събрание, в правителството, както и в местните власти, да работи за подобряване жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства“, смятат от „Движение 21“. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама