СВЯТ


Над пет милиона души останаха без ток в Югозападен Китай

0 2738 17.08.2022
Над пет милиона души останаха без ток в Югозападен Китай

Повече от пет милиона души в югозападен Китай са изправени пред продължителни прекъсвания на електрозахранването, тъй като горещата вълна предизвика криза в доставките на електроенергия, която принуди фабриките да спрат работа.


През последните дни температурите в провинция Съчуан надхвърлиха 40 градуса по Целзий (104 градуса по Фаренхайт), което доведе до увеличаване на търсенето на климатици.

 

Регионът също така разчита в голяма степен на язовирите за производство на електроенергия, но горещините са довели до пресъхване на язовирите, което изостря недостига на енергия, допълва БГНЕС.

 

Местна енергийна компания съобщи, че Дажоу, град с население 5,4 млн. души в североизточната част на провинцията, ще получава само прекъснати доставки, според The Paper, базирана в Шанхай онлайн медия.

 

Жителите ще бъдат засегнати от прекъсвания с продължителност до три часа, като при необходимост прекъсванията могат да бъдат удължени, се казва в доклада, цитиран от Dazhou Electric Power Group.

 

"Натоварването на линиите е твърде голямо" и ще засегне градските райони, както и градовете и селата около Дажоу, пише The Paper.

 

Фабриките в Съчуан, включително съвместното предприятие с японския автомобилен производител Toyota, бяха принудени да спрат работа, след като правителствени служители заявиха, че ще дадат приоритет на захранването на жилищните райони пред търговските дейности.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама