НОВИНИ


Уволнена по телефона и без връчена заповед била бившата шефка на Патентното ведомство

0 2760 18.08.2022
Уволнена по телефона и без връчена заповед била бившата шефка на Патентното ведомство

Без заповед е отстранена от поста си вече бившата шефка на Патентното ведомство Таня Найденова. Тя получила обаждане по телефона, а багажът й бил свален от офиса й, докато Найденова била в отпуск.


Това съобщи самата тя в ефира на bTV.

 

Скандалното уволнение стана преди няколко дни, когато внезапно на мястото на Найденова бе възстановена предшественичката й - проф. Владя Борисова. Таня Найденова бе назначена от кабинета на Кирил Петков. Новото ръководство на Министерството на икономиката мотивира решението за уволнението на Найденова с неявяване на работното място дни наред.

 

Тя обаче категорично посочи - била в командировка на административни съвети в Люксембург и Женева, където нейното участие е било задължително. След това е била в отпуск, разписан от бившия министър на икономиката Корнелия Нинова.

 

По думите й заповедта за отстраняването й е “абсолютно незаконосъобразна“ и е със “скалъпени мотиви“. Найденова заяви, че ще обжалва уволнението си. 

 

Найденова е била на същия пост и през 2014 г. при управлението на кабинета “Орешарски“. Преди това Таня Найденова дълги години беше съветник от БСП в Столичния общински съвет (СОС).

 

“Аз съм била експертно назначение. Член съм на БСП, не го крия, но това нищо не означава“, заяви Найденова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама