СВЯТ


Парламентът на Черна гора гласува вот на недоверие на правителството

0 3053 20.08.2022
Парламентът на Черна гора гласува вот на недоверие на правителството
Дритан Абазович БГНЕС

Парламентът на Черна гора гласува вот на недоверие на правителството на премиера Дритан Абазович, предаде Франс прес.


Агенцията отбелязва, че това открива пътя за нови политически сътресения в малката балканска държава. Предишното коалиционно правителство също беше свалено с вот през февруари.

 

Предложението бе внесено от  партията на социалистите на президента Мило Джуканович и беше подкрепено от 50 депутати в  Скупщината. 30 бойкотираха вота.

 

Гласуването беше предшествано от разгорещени дебати, продължили 12 часа.

 

Като мотиви за вота са посочени липсата на конкретни резултати в реализацията на приоритети, състоянието на черногорската икономика и влошаване на епидемичната обстановка, но в основата е Основният договор със Сръбската правословна църква.

 

Черногорският премиер Дритан Абазович заяви, че  инициативата за сваляне на правителството е била внесена  заради подписването на Основния договор със Сръбската православна църква.  Той изтъкна, че  борбата с корупцията и организираната престъпност в Черна гора никога не е била толкова важна.

 

„Правителството ще падне, но днес ще се изнесат някои факти, които ще покажат как организираната престъпност и контрабандистите на цигари  командват тази държава от 30 години“, посочи Абазович.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама