НОВИНИ


Поптодорова: С атентата на Дугина може да се прави опит да се отстрани Путин

0 3106 22.08.2022
Поптодорова: С атентата на Дугина може да се прави опит да се отстрани Путин
Елена Поптодорова

Процесите, потискани дълго време, започват да избиват нагоре. Или атентатът на Даря Дугина се прави, за да се предизвика по-силно стягане и проправяне на пътя към обща мобилизация, или става дума опит да бъде отстранен Путин.


 Това коментира пред Нова Нюз вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

 

Тя смята, че по-скоро става дума за вътрешна борба на кръговете около Кремъл, отколкото пряка външна намеса. "Войната в Украйна не води доникъде и се търси друг изход. Въпросителните остават, но се намира сходство с атентатите в Чечня. Има препратки и към взрива в Московския театър. Това потвърждава, че става дума за вътрешен процес.

 

Според водещия на "Контракоментар" Асен Генов Александър Дугин е пропагандист на империалистичната доктрина на Кремъл. "Той не е основен, нито чак толкова приближен от Путин. Но е в челната тройка на най-кръвожадните. В паркинга, където колата е взривена, влизат само хора със специален достъп, от службите. Камерите там не са работили. Атентатът е участието на руските служби", смята Генов.

 

По думите му удобна теза на Кремъл е да обвиняват украинците за случилото се. "Не звучи нелогично да има вътрешна съпротива на територията на Русия", обясни той. А относно предсрочните избори каза, че липсата на секции за предстоящия вот в Украйна, значи пренебрегване на общността ни там.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама