НОВИНИ


И Яна Балникова от ПП се отказа от битката за новия парламент

0 2910 23.08.2022
И Яна Балникова от ПП се отказа от битката за новия парламент
Яна Балникова, Кирил Петков, Лена Бориславова БГНЕС

Още един представител на „Продължаваме Промяната“ се отказва от битката за новия парламент. Яна Балникова, която беше съветник на Кирил Петков докато беше служебен министър на икономиката, а след това изпълняваше същата дейност и докато бе премиер, обяви, че напуска политиката. Така на Кирил Петков и Асен Василев ще им се наложи да търсят нов водач на листата в Габрово.


„За съжаление по изцяло лични причини няма да имам възможност да продължа да се занимавам с политика.

 

Заради моето излизане от политиката се налага и изборът на нов водач на листата на Продължаваме Промяната за област Габрово.

 

С интерес следя какво ще е окончателното решение на ръководството на партията за листата за Габрово. Искрено се надявам:

 

- тя да включва хора, които са от град Габорво

 

- интересите на областта да бъдат адекватно защитавани!

 

От сърце благодаря на всички за доверието, споделените моменти и подкрепата през изминалата година“, пише Балникова в профила си във Фейсбук.

 

Вчера и шефката на кабинета „Петков“ Лена Бориславова обяви, че няма да е част от листите на „Продължаваме Промяната“ на изборите на 2 октомври.

 

„Малко след свалянето на кабинета Петков взех решение да не влизам в предизборните листи. Дойде моментът да споделя причините за това“, написа тя.

 

„През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото - с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично“, допълни Бориславова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама