НОВИНИ


Крокодилски сълзи: Двамата директори на АЕЦ “Козлодуй” не виждали мотив в уволнението им

0 3140 24.08.2022
Крокодилски сълзи: Двамата директори на АЕЦ “Козлодуй” не виждали мотив в уволнението им

Без мотиви били отстранени от постовете си двамата вече бивши изпълнителни директори на АЕЦ “Козлодуй”.


Пред Българското национално радио Наско Михов и Александър Николов съобщиха, че ще обжалват решението на Българския енергиен холдинг. На мястото на Михов и Николов бяха назначени Георги Кирков и Андрей Красночаров. 

 

Очаква се и позиция на Министерството на енергетиката днес. 

 

АЕЦ “Козлодуй” е едно от най-печелившите дружества у нас. Отчита печалба от близо 2 млрд. лева за половин година. През последните месеци там не е имало скандали.

Михов и Николов бяха назначени по времето на ГЕРБ и не са били обект на скандали по време на последвалите служебни правителства или по време на краткото управление на Кирил Петков и коалицията на “Продължаваме Промяната”. Според информация в медиите те са били назначени без мотиви и без конкурс - поредна рокада, случила се под вещото ръководство на служебното правителство на Гълъб Донев. 

 

Досега Георги Кирков бе зам.-кмет на община Козлодуй. Преди това бе директор на “Икономика и Финанси” в АЕЦ “Козлодуй”, където е уволнен от Михов през 2016 г. Андрей Красночаров е бил главен механик за изпълнението на ремонтите в АЕЦ "Козлодуй". През 2016 г. той е участвал в мисия на руската АО "Атомэнергоремонт" за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (WANO).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама