НОВИНИ


Ананиев: Радев не знае точно какво се случва, бързо да смени енергийния министър

0 5485 25.08.2022
Ананиев: Радев не знае точно какво се случва, бързо да смени енергийния министър
Настимир Ананиев стопкадър, Bulgaria ON AIR

„Кабинетът „Петков“ осигури газ за зимата. Не съм сигурен дали президентът Румен Радев знае точно какво се случва и може би трябва да бъде сменен този енергиен министър, защото имахме 7 танкера на много добра цена, които можеха да се разтоварват в Гърция. Гръцкият премиер заяви, че има инфраструктура. Имаше забавяне от служебното правителство и после казаха, че няма място. Трябва да се реагира бързо“, коментира пред Bulgaria ON AIR Настимир Ананиев, част от „Продължаваме Промяната“.


Той добави че в момента договорът ни с „Газпром“ е нарушен и в края му (декември месец) България има право да търси неустойки, защото са изпращани заявки всеки ден за получаване на газа, направени са и 2 опита за плащане, но парите са върнати. „В този случай имаме право на компенсации и България трябва да бъде обезщетена. Ако сега тръгнем да договаряме нещо обаче, няма да получим тази компенсация“, твърди Ананиев.

 

„В другите държави, които в момента работят с „Газпром“, първо казаха в рубли, после беше променен този сценарий. Там няма този валутен риск, при който държавата, която се е договорила, може да загуби пари и който беше предложен на България. Не може едностранно да променяш договор. Той свършва декември месец - защо не бъде изпълнен, а след това, когато има диверсификация, нека да се конкурират всички доставчици и да изберем най-ниската цена, която е най-изгодна за българския национален интерес“, каза още той.

 

След като станаха ясни водачите на листите на „Продължаваме Промяната“, сред които е бившият вътрешен министър Бойко Рашков, както и двама отцепници от ИТН, ала липсват ключови фигури за партията, Ананиев коментира:

 

„Аз никога не съм имал амбиция да съм водач на листа. Въпросът е да има силен екип, който да убеди максимален брой хора да гласуват, и да насочим всички усилия в следващото Народно събрание да имаме мнозинство на „Промяната“. Имаме работа за довършване и съм сигурен, че много българи ще ни подкрепят, тъй като всеки прави разликата между старите муцуни с мутренските номера и това, което ПП представлява“.

 

Според него Христо Петров – Ицо Хазарта е човек с кауза, разпознаваем българин, който е много харесван от хора на всякаква възраст и е от ключовите лица на „Продължаваме Промяната“, които ще получат подкрепата в 25-и мир. Ананиев прогнозира, че Петров ще победи Борисов.

 

Той уточни, че Яна Балникова има лични причини за неучастие в листите, а Лена Бориславова ще помага в екипа.

 

„Не мога да кажа, че Лена Бориславова е слабо звено, тя е от ключовите играчи и човек, на когото ние разчитаме. Много от хората искат млади хора да се занимават с политика. Ние искаме да се прави политика по нов начин, искаме в България да се живее нормално и повечето български избиратели са мъдри, виждат кога някой е атакуван грозно и по мутренски“, посочи Ананиев.

 

Той изрази желанието на ПП за мнозинство и отбеляза, че не искат да разговарят с партии, които са готови да правят компромиси с интереса на българските граждани. Според него „Продължаваме Промяната“ ще бъде първа политическа сила, но това зависи и от българския избирател, а непрекъснатото показване и шепнене на Бойко Борисов трябва да спре.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама