НОВИНИ


4 минути, без журналистически въпроси: Мистерия обви мерките, които Христов и Стоянов обсъдили с „Лукойл“

0 6168 26.08.2022
4 минути, без журналистически въпроси: Мистерия обви мерките, които Христов и Стоянов обсъдили с „Лукойл“
Росен Христов, Никола Стоянов БГНЕС

4 минути. Едва толкова продължи брифингът на министъра на енергетиката Росен Христов и министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов след срещата им с ръководството „Лукойл-Нефтохим“ и „Лукойл-България“. Какво стана ясно? Почти нищо. А журналистическите въпроси бяха забранени.


Ясно стана едно – работна група ще търси оптимизиране на цените на горивата. И от двамата министри чухме: „Чакаме другата седмица“.

 

Иначе били обсъдени редица теми – цените на горивата и мерки за снижаването им за крайния потребител, подготвени като проект в рамките на кризисния щаб. А срещата преминала „много конструктивно“.

 

„Ще има съвместна група с двете компания, за да се намери решение за трайно оптимизиране на цените на горивата, което е приоритет на министерството и кризисния щаб“, заяви Росен Христов. Очаква се тя да стартира от другата седмица.

 

„При инфлация над 17% в България, сами разбирате, че това е възможност да укротим инфлацията, каза на свой ред министърът на икономиката Никола Стоянов. И той определи срещата с представителите на „Лукойл“ като „конструктивна“.

 

На журналистически въпрос какви мерки са били предложени, Стоянов отвърна: „Днес няма да има въпроси. Това беше всичко, което искахме да ви кажем. След като срещата на работната група приключи, тогава ще има отговори на тези въпроси“.

 

3 минути и 53 секунди. Край.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама