НОВИНИ


Лукашенко: Беларуските военни самолети вече могат да пренасят ядрени бойни глави

0 4071 26.08.2022
Лукашенко: Беларуските военни самолети вече могат да пренасят ядрени бойни глави
Александър Лукашенко БГНЕС

Военните самолети на страната са модифицирани така, че да могат да пренасят ядрено оръжие в съответствие със споразумение, сключено с Русия. Това обяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, цитиран от Асошиейтед прес.


Той заяви, че въпросното преоборудване е станало след срещата му с руския държавен глава Владимир Путин през юни, на която е получил предложение то да се извърши в руски заводи и да бъде предоставена помощ за обучението на пилоти.

 

„Мислите ли, че всичко това бяха празни приказки“, попита той пред журналисти и допълни, че работата по модифицирането на самолетите вече е приключила.

 

„Те трябва да разберат, че ако продължават да вървят към ескалация, никакви хеликоптери и самолети няма да ги спасят“, предупреди беларуският държавен глава, цитиран от ТАСС и БТА.

 

Той не уточни колко точно самолета са били преоборудвани така, че да могат да носят ядрени бойни глави. По-рано тази година Лукашенко заяви, че може в страната му могат да бъдат разположени ядрени оръжия, в случай че САЩ и съюзниците им от НАТО направят същото в съседните на Беларус Полша и Литва.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама