НОВИНИ


Папа Франциск изяви желание да посети Северна Корея

0 2591 27.08.2022
Папа Франциск изяви желание да посети Северна Корея
папа Франциск БГНЕС

Папа Франциск изяви желание да посети Северна Корея, ако получи покана от севернокорейските държавни власти.


Той заяви намеренията си в ефира южнокорейската телевизия Кей Би Ес. „Ще отида там, когато ме поканят. Казвам, че те трябва да ме поканят. Няма да възразя. Причината за посещението ми винаги е била братска любов“, каза папата пред южнокорейската телевизия.

 

Севернокорейците живеят под диктатурата на Ким Чен-ун, внукът на основателя на държавата. Обикновено жителите на Северна Корея не могат да напускат държавата си и малко посетители биват приемани там. Страната е още по-труднодостъпна от обичайното заради ковид пандемията. Папа Франциск отбеляза как двете държави са преживели войната, но технически войната на Корейския полуостров, която раздели Корея на две отделни страни, не е приключила.

 

„Войната ви е причинила голяма болка. Знаете какво означава това. Работете към постигането на мир. Изпращам благословията си и молитва за мир към всички хора в двете Кореи“, заяви папа Франциск, който и в миналото е правил намеци за желанието си да посети Северна Корея. В неделя папата ще повиши южнокорейския епископ Лазар Ю Хънг-сик в ранг на кардинал.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама