НОВИНИ


Цв. Цветанов: Водещото за партиите са популизмът, конфронтацията и нелогичните обещания

0 2741 29.08.2022
Цв. Цветанов: Водещото за партиите са популизмът, конфронтацията и нелогичните обещания
Цветан Цветанов

Предстои ни избор за 48- мо НС, четвърти избори за две години. Водещото за партиите са популизмът, конфронтацията и нелогичните обещания. Липсата на смислен политически дебат и управленски програми без хоризонт, ще задълбочават политическата, икономическата и социалната криза.


Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

 

"Нека всеки, който ще упражни своето конституционо право на глас да се информира за реалното състояние на държавата и да игнорираме тези, които не предлагат решения. Нека се информираме за тригодишната финансова прогноза на МФ", посочва той.

 

“За догодина се очертава дефицит от 11.4 млрд. лв. или 6.8% от БВП, а за следващите две години - 2024 и 2025 г., по 5 млрд. лв. годишно. По сметките на Министерство на финансите това означава страната ни да тегли още 15 млрд. лв. нов дълг, в следващите три години, което ще вдигне нивото му на 40% от БВП.

 

Ако не се направи промяна в данъчната политика и не се преструктурират разходите, България ще влезе в процедура по свръхдефицит, а това ни отдалечава от еврозоната, предупреди министърът на финансите Росица Велкова”, предупреждава лидерът на "Републиканци за България".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама