НОВИНИ


Васко Начев: „Газпром“ не желае да дава газ на България. Никой няма да ни напише и ред отговор

0 13886 30.08.2022
Васко Начев: „Газпром“ не желае да дава газ на България. Никой няма да ни напише и ред отговор
Васко Начев стопкадър, Bulgaria ON AIR

Ако някой е показвал надежда, че ще получим отговор от „Газпром“, този човек или няма никаква представа от материята, или не знае с кого си има работа. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR енергийният експерт Васко Начев.


По думите му за пръв път България заема „толкова неадекватни позиции“ относно нефта и газа у нас.

 

„Никой няма да напише дори един ред отговор на България“, категоричен бе той и даде пример с десетки предишни опити да бъде променена валутата за плащане към „Газпром“ от долари към евро, но дружеството не е обръщало никакво внимание.

 

Според експерта страната ни не би могла да се договори да заплаща по начина, по който се случва това в Германия и Италия, тъй като те заплащат за газа, след като вече са го получили, а ние първо трябва да платим, за да получим необходимите количества.

 

„Не остана българин у нас, който да не разбира от газ, а също и как „Газпром“ щял да ни осъди. С такова поведение може да ни осъдят. Военният министър каза, че имал усещането, че „Газпром“ ще спечели арбитража. Винаги сме плащали заради своята глупост и реакцията, която сме имали през годините“, констатира той.

 

Начев беше категоричен, че „Газпром“ не желае да дава газ на България".

 

„Русия  не си прави труда да си мръдне пръста да мисли в посока България, а ние очакваме отговор. Това, че е пуснат имейл или писмо, не означава, че се водят преговори“, обобщи той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама