НОВИНИ


Рама иронично към българското МВнР: Някой да помогне на нашите приятели с гладък превод

0 3623 31.08.2022
Рама иронично към българското МВнР: Някой да помогне на нашите приятели с гладък превод
Еди Рама БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама реагира в Twitter с отговор на Министерството на външните работи на България, което окачестви като „неприемливи“ негови изявления и коментари, направени на Стратегически форум в Блед, Словения, преди два дни.


„Може би някой трябва да помогне на нашите приятели от българското външно министерство с гладък превод на изявлението ми в Блед за това как България блокира започването на преговори за членство на Албания и Северна Македония, когато всички останали най-накрая се съгласиха след 8 години! Просто повторих същите неща, които казах през юни“, пише Рама.

 

По-рано днес Министерството на външните работи излезе с реакция срещу изявления на албанския премиер Еди Рама, че България е блокирала 8 години началото на преговорите на страната за членство в ЕС.

 

„МВнР вече е изразявало своята позиция по повод антибългарската риторика на Еди Рама, която се превръща в траен рефрен на неговото политическо говорене. Сега тя се съчетава и с антиевропейска насоченост и опит за принизяване на механизмите на европейския процес. Изказванията разкриват превратни разбирания за политическия смисъл на процеса на поставяне на отношенията в региона на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на умения за европейско общуване или за целенасочено подклаждане на антиевропейски настроения“, заявиха от Външно министерство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама