НОВИНИ


Росица Матева, ЦИК: В някои секции в чужбина ще се гласува машинно, в други - не

0 2759 01.09.2022
Росица Матева, ЦИК: В някои секции в чужбина ще се гласува машинно, в други - не
Росица Матева

В някои секции в чужбина ще се гласува машинно, в други - не. В страната ще има 9363 секции с машини, вече са обявени на страницата на ЦИК. В 1104 ще има втора машина. В чужбина - в 290 секции ще има машина, в 233 от тях ще има втора машина.


Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ЦИК Росица Матева.

Тя уточни : "Уговорката е, че след 6 септември, според подадените заявления ще се прецени дали във всички секции с машини в чужбина те да не бъдат по 2.

МВнР ще отговаря за транспорта на машините извън страната. В момента тече поръчка за транспорта и поддръжката на машините в страната за вота. Инсталирането на машините отнема между 7-10 дни".

 

"23 партии и 6 коалиции са регистрирани за изборите, но вчера една от партиите не е регистрирала листи и няма да фигурира в бюлетината", напомни още Матева.

 

И допълни" "Не се чувстваме предатели, спазваме Изборния кодекс такъв, какъвто е. Там, където на предходни избори 5 години са гласували повече от 100 избиратели се разкрива избирателна секция. Обявили сме над 730 места, предстои да бъдат определени още неща, според подадените заявления".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама