НОВИНИ


Кремъл: Визовите ограничения на ЕС за руските граждани са смехотворни

0 3075 01.09.2022
Кремъл: Визовите ограничения на ЕС за руските граждани са смехотворни
Дмитрий Песков БГНЕС

Кремъл определи решението на Европейския съюз да преустанови облекчения визов режим за руските туристи като „смехотворно“ и лоша новина за руските граждани, предаде Ройтерс.


В конферентен разговор с репортери президентският говорител Дмитрий Песков заяви, че Москва проучва възможностите за отговор.

 

„Това е лошо за руснаците, защото сега ще отнема повече време и ще бъде по-трудно да си извадят виза. Това е поредното смехотворно решение от поредицата от абсурди“, каза Песков, цитиран от БТА.

 

Той намекна, че Русия може да отговори реципрочно, като каза, че решението на ЕС „ще направи по-сложна ситуацията и за европейците“ и добави, че Москва ще отговори по начин, който „най-добре отговаря на интересите й“.

 

Вчера заради войната в Украйна външните министри от Евросъюза преустановиха действието на споразумение, което позволяваше на руските граждани да получават визи за 26-те страни от Шенгенската зона по облекчен ред. Някои балтийски и скандинавски членки на съюза настояваха за пълна забрана за издаването на туристически визи за руски граждани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама