НОВИНИ


ЦИК реши: „Сиела Норма“ поема дейностите по машинното гласуване

0 2671 02.09.2022
ЦИК реши: „Сиела Норма“ поема дейностите по машинното гласуване
БГНЕС

Централната избирателна комисия взе решение, с което определи „Сиела Норма“ за изпълнител на обществената поръчка за различни дейности, свързани с машинното гласуване на предстоящите избори. ЦИК упълномощи председателя на комисията Камелия Нейкова да сключи договор с избрания изпълнител. Другата фирма, която беше поканена от Комисията за участие в процедурата, бе „Смартматик интернешънъл холдинг“.


На заседанието на ЦИК стана ясно, че в резултат на преговори със „Сиела Норма“ е постигната договореност за намаляване на цената на първоначалното предложение на дружеството с 95 000 лева.

 

От „Сиела Норма“ бяха изпратили две ценови предложения – едното за пълния обем дейности, а другото – за отпадане на част от тях.

 

Прогнозната стойност на обществената поръчка беше 6,8 милиона лева без включен ДДС.

 

Първата дейност, включена за изпълнение в обществената поръчка е програмиране на до 500 машини за провеждане на демонстрационно гласуване по общини.

 

„С което да им поискаме да ни предоставят списък на лицата, които ще работят в склада по инсталиране на машините с демоверсия, както и да поискаме да ни представят самата демоверсия на машината за гласуване“, обяви в тази връзка членът на ЦИК Емил Войнов, цитиран от Националното радио.

 

Според портала за обществените поръчки първоначалната оферта на дружеството беше за малко над 7,975 млн. лв.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама