НОВИНИ


Томов, ЦИК: Опити с рестриктивни мерки да постигнем политически резултат в изборите са много опасни

0 2715 06.09.2022
Томов, ЦИК: Опити с рестриктивни мерки да постигнем политически резултат в изборите са много опасни
Цветозар Томов стопкадър, Нова телевизия

Политиците ние си ги правим такива, каквито са, с начина, по който гласуваме и с равнището на политическа култура, която имаме. Нашата работа е да се опитаме да създадем максимално справедливи условия за политическите битки в едни избори. По отношение на секциите в Турция, Централната избирателна комисия просто изпълнява закона такъв, какъвто е.


Това коментира Цветозар Томов, заместник-председател и говорител на ЦИК, в ефира на Nova News.

 

„Колкото до промяната в изборното законодателство, не е моя работа да коментирам закона, а да го изпълнявам, бидейки член на ЦИК. Всякакви опити с рестриктивни мерки да постигнем определен политически резултат в изборите са много опасни“, каза той.

 

Относно машинното гласуване, експертът коментира, че всички хора, които ще получат ангажименти, които изискват достъп до машините, минават през проверки и получават този достъп с решението и съгласието на ЦИК.

 

„За мен днес е най-българският празник, защото е резултат изцяло на усилието, което нашият народ е вложил, за да постигне Съединението. Почти всички други дати, които празнуваме, са свързани все пак и с някакво външно участие“, каза още той по повод 6 септември.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама