НОВИНИ


Президентът: Политическите бесове и егоизмът ерозират устоите на нацията

0 3486 06.09.2022
Президентът: Политическите бесове и егоизмът ерозират устоите на нацията
Румен Радев, Илияна Йотова

Няма да припомням славното минало, с което всички се гордеем, но ще кажа няколко думи за настоящето. Съединението е важен етап, но истинският ключ към успеха е единението. Политическите бесове и егоизмът – лични, класови, партийни, ерозират устоите на нацията. Етиката е в основата на успеха и провала на всяко общество.


Това заяви държавният глава Румен Радев в речта си по повод навършването на 137 години от Съединението на България. В Пловдив се проведе тържествено отбелязване на празника.

 

„Днес в Европа отново бушува война. Надигат се старите демони на шовинизма и ксенофобията. Скъпите ресурси, миграцията, климатичните промени са другите стихии, които вече изпитваме на гърба си. На километри от тук бедстват наши сънародници, загубили домовете и поминъка си в наводненията“, продължи той.

 

„В изпитанията ще оцелеят онези държави и народи, които осъзнаят общата си съдба и надмогнат лутанията на егоизма. На връх Съединението нека си припомним, че само единни сме оцелявали и единни сме побеждавали“, добави президентът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама