НОВИНИ


Министър Лечева: Картинката е тъжна, заварих доста скандали и политически назначения

0 2849 07.09.2022
Министър Лечева: Картинката е тъжна, заварих доста скандали и политически назначения
Радостин Василев, Весела Лечева БГНЕС

Трудно може да се направи равносметка за един месец управление, но ако трябва с една дума да охарактеризирам случващото се - ще каза, че картината е тъжна. Заварих доста скандали. Доста нездрава атмосфера за работа. Доста политически назначения – не се е търсело компетентност и професионализъм, а по скоро приятелски и политически назначения. Това обяви пред БНТ служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.


На въпрос защо е уволнила 91-годишната Роска Станчева, тя обясни: „Някои хора искат да станат герои за един ден, а смятам, че това е един много тежък и циничен пи ар, който се опитван да си правят на гърба на тази възрастна жена. Роска е на 91 години, добре позната за мен. Като председател на Държавната агенция съм подпомагала нейно участие на Световно първенство за ветерани. Тя не е лишавана от държавна подкрепа, но да заемаш пост - съветник, за това се изискват различни качества“.

 

Спортният министър потвърди започнатата проверка на раздаваните пари по младежки програми.

 

„Това, което заварих, че на дадени организации без никакъв опит, са дадени десетки и стотици хиляди левове, нямаше как да не му назнача една по-внимателна проверка на всички сключени договори. Ще ви дам пример с една организация, която е създадена в деня, в който подава своя проект и бива одобрена от министъра в оставка“, каза Лечева.

 

Министърът очаква доклада на комисията: „Но тук още на пръв поглед се вижда, че изборът е имал субективен характер. И смятам, че за в бъдеще, тази програма трябва да има много по-прозрачни, обективни и независими критерии и оценители“.

 

Весела Лечева подозира нередности с разходване на пари и за ненужен софтуер в Национална спортна база.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама