НОВИНИ


Украинският народ и Зеленски да получат тазгодишната награда „Сахаров“, предлага ЕНП

0 2657 07.09.2022
Украинският народ и Зеленски да получат тазгодишната награда „Сахаров“, предлага ЕНП
Володимир Зеленски БГНЕС

Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент съобщи, че предлага украинския народ и президента на Украйна Володимир Зеленски за тазгодишната награда „Сахаров“ за свобода на мисълта.


„Не се съмняваме, че смелите хора на Украйна, водени от президента Володимир Зеленски, заслужават да спечелят наградата“, заявява зам.-председателят на парламентарната група Раса Юкнявичене, цитирана от БТА. По думите й украинците и техният президент продължават да защитават европейските ценности на бойните полета всеки ден.

 

Групата на ЕНП заявява, че подкрепя Украйна и нейното демократично правителство от самото начало на войната, и настоява за конкретни мерки за противодействие на международната престъпност, която Русия извършва. Отбелязва се, че тази парламентарна сила бе сред първите, призовали за ембарго върху руския петрол, въглища, ядрено гориво и газ, и за изключване на руските банки от системата SWIFT. Тези политики по-късно бяха приети и приложени от Европейския съюз, се допълва в съобщението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама