НОВИНИ


Министър Стоянов: Купуваме двигатели от Полша. Ще ни позволят да ползваме МиГ-29 до края на 2023 г.

0 3535 11.09.2022
Министър Стоянов: Купуваме двигатели от Полша. Ще ни позволят да ползваме МиГ-29 до края на 2023 г.

Надявам се да не съм министърът, който ще обяви приземяването на бойната авиация. Изправната техника е благодарение на знанията и възможностите на инженерния състав от база “Граф Игнатиево“, а не на министри и политици. Надявам се в краткия мандат, който имам, да се доставят двигатели от Полша. Говорил съм да закупим 6 + 2 двигателя. Полша има готовност. Очакваме да получим оферта.


Това заяви пред bTV служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

 

Според него при доставката на двигателите поставянето им ще отнеме дни, а необходимите средства са налице. Двигателите ще позволят ползването на МиГ-29 да бъде удължено до края на 2023 година.

 

“Няма да получим компенсации на забавените американски изтребители F-16 по първата доставка на 8 самолета. Има намаление от 35 милиона долара за вторите 8 изтребители”, посочи още министър Стоянов.

 

По думите му налице е контранастъпление при войната в Украйна, но не може да се каже, че ходът на конфликта е обърнат. Стоянов обаче изрази надежда да не става дума просто за контраофанзива. 

 

“Една война може да бъде изпълнена от една операция. Ако стратегическите цели на войната, съвпадат с тези на операцията и едното и другото може да бъде изпълнено. Това е война“, категоричен е Стоянов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама