НОВИНИ


Иван Костов разказва за Политиката отвътре в нова книга

0 2669 13.09.2022
Иван Костов разказва за Политиката отвътре в нова книга
Иван Костов

”Политиците у нас не разбират важното, че демокрацията и пазарната икономика са органично цяло - едното не може да замести другото. Няма демокрация без пазарна икономика и обратно, без демокрация икономиката става джунгла, в която господстват монополи и престъпност.”.


Това са думи на Иван Костов, а три години след първата си книга с мемоари "Свидетелства за прехода 1989 - 1999 г." той продължава разказа си за българския преход, като разкрива на читателите как изглежда "Политиката отвътре".


В новата си книга министър-председателят на България между 1997 и 2001 г. разказва защо според него преходът у нас не завърши с установяването на върховенство на закона и търси причините за общото разочарование, пише още пише dnevnik.bg.


Авторът прави своя анализ на двигателите на прехода и на силите, които все още успяват да се противопоставят на опитите за демократизация на страната.


Иван Костов се позовава на примери от своя опит за правилни политически решения, въвели България сред свободните и развити държави, но и за тези грешки и провали, заради които страната ни да остава в плен на мафията.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама