НОВИНИ


Набират ли популярност у нас електронните спортове?

0 2567 13.09.2022
Набират ли популярност у нас електронните спортове?

Феноменът “електронни спортове” продължава да подобрява позициите си в глобален мащаб. Финансовите анализи показват, че т.нар. eSports генерират все по-сериозни приходи, а стойността на самата индустрия се увеличава с всяка следваща година.


Феноменът “електронни спортове” продължава да подобрява позициите си в глобален мащаб. Финансовите анализи показват, че т.нар. eSports генерират все по-сериозни приходи, а стойността на самата индустрия се увеличава с всяка следваща година.

 

Електронните спортове отдавна навлязоха и в България. У нас не само се играят активно видео игри, но дори имаме професионални състезатели, които защитават цветовете на родни и чуждестранни отбори. Все по-често се провеждат и състезания с увеличаващи се наградни фондове, а сериозните рекламодатели обръщат внимание на eSports.

 

Феновете на спортните залози също могат да съчетаят тази своя страст с електронните спортове. Водещи хазартни оператори като WINBET са включили eSports в своите каталози, предлагайки множество различни събития и пазари. Достатъчно е да се регистрирате в платформата на WINBET и да започнете да играете.

 

Популярни ли са вече eSports в България?
 

Определено отговорът на този въпрос е “да”. В България геймингът никога не е страдал от липса на популярност, а сега по-запалените играчи успяха да пренесат сцената на следващото ниво.

 

Както вече посочихме, организирането на професионални eSports турнири става все по-обичайна гледка в нашата страна. Към тези събития се привличат и големи рекламодатели, които са осъзнали важността на електронните спортове за немалка част от младото поколение. По този начин въпросните компании получават възможност да представят себе си пред една по-нишова и таргетирана група от хора, рекламирайки своите продукти или услуги.

 

От друга страна, развитието на платформите за видео стрийминг помогна на електронните спортове да навлязат и в нашата страна. Използвайки потенциала на сайтове като Twitch и YouTube, днес феновете на eSports в България могат далеч по-лесно да достигат до този продукт, включително и когато е поднесен от българи. При това - напълно безплатно и без заплащането на абонаментна такса.

 

Не е за подценяване и желанието на самите подрастващи да преследват кариера в eSports. Все повече млади българчета растат с амбицията да бъдат ако не професионални играчи, участващи в турнири, то поне стриймъри на гейминг съдържание. Поради това интересът към eSports у нас се покачва напълно натурално, а индустрията се развива година след година. Прави впечатление, че и медиите започват да обръщат все по-голямо внимание на този сегмент, което е допълнителен признак за развитието му у нас.

 

Залози на eSports - как се правят?
 

Все по-често попадаме и на хора, които съвместяват страстта си към eSports с друго свое хоби - спортните залози.

 

Хазартни оператори като WINBET вече предлагат в услугите си правенето на залози на електронни спортове, като тази компания доли са отделили спрецилна секция за тях на своя сайт winbet.bg, като дори предлага излъчвания на живо на срещите от доста турнири и лиги. Залагането се случва подобно на всеки друг спортен залог - трябва да си изберете турнир и среща, а след това и съответния пазар. Правите предвиждането си на съответен коефициент и очаквате развръзка.

 

Ако все още нямате отворена сметка при хазартен оператор, то можете да се възползвате от щедрия Начален All Inclusive Бонус на WINBET. Чрез него можете да направите три последователни депозита, възползвайки се и от троен бонус. А eSports събитията ви очакват със своите атрактивни коефициенти и пазари.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама