БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Търговски парк с хипермаркет „Практикер“ и 12 големи магазина ще бъде изграден в Хасково

0 3089 14.09.2022
Търговски парк с хипермаркет „Практикер“ и 12 големи магазина ще бъде изграден в Хасково

Днес, 14 септември, започна изграждането на търговски парк в град Хасково, който включва хипермаркет за дома и градината „Практикер“, част от компанията „Видеолукс Холдинг“ и 12 големи магазина. Теренът се намира срещу бирената фабрика. Първа копка направиха кметът на общината г-н Станислав Дечев и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.


„Понякога победителят се познава на старта - и в работата, и в общината, надявам се, и с този ритейл парк. След 6 - 7 месеца магазините на това място ще трябва да са готови и да радват хората и от Хасково, и от Димитровград. Ще се опитаме да направим нещо по-силно, нещо по-голямо, за да можем да докараме и хората от по-далечните градове“, каза г-н Белчев.

 

Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. Изграждането на целия търговски парк е възложено на строителна фирма „Автострой“ ООД. Новият проект –  с озеленяване, паркинг и магазини, ще се простира на над 35 000 кв.м, като застроената площ ще бъде 16 200 кв.м, от които 8 200 кв.м са отредени само за „Практикер“. Целият проект се очаква да бъде завършен преди лятото на следващата година.

 

Основните предимства на новия търговски парк ще бъдат стратегическото разположение на входа на Хасково, на пътя от Димитровград, близостта до магистрала „Марица“ и до редица големи предприятия. Целият район ще бъде облагороден и ще се превърне в приятно място за отдих и пазаруване.

         

Бъдещите наематели в търговския парк в Хасково ще бъдат хранителен магазин, магазини за дамскa, мъжка и детска мода, както и магазини за спортни облекла и екипировка, детски стоки, дрогерия, артикули за дома и семейството и други.

 

Посетителите на търговския парк ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 300 паркоместа. 

 

Компанията „Видеолукс Холдинг“, част от която е и успешно работещият в града хипермаркет за техника за дома, офиса и свободното време „Технополис“, развива успоредно осем ритейл проекта в големи градове на България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама