НОВИНИ


БСП клейми енергийната политика на ГЕРБ

13 4134 09.07.2010
БСП клейми енергийната политика на ГЕРБ

С нарочна декларация, прочетена от парламентарната трибуна лидерът на БСП заклейми действията и политиката на правителството по енергийната стратегия на държавата. Действията на правителството застрашават националната сигурност и енергийната независимост на страната, изтъкна червеният лидер.



Според него правителството трябва да каже какво е договорено на срещата с вицепремиера на Русия Виктор Зубков.
„Коалиция за България призовава правителството да има отговорно поведение в този сложен казус, чиято крайна цел е България да се развие като енергиен център, преодолявайки възникващите препятствия от различен характер - икономически и политически. Единствената оценка за постигнатите резултати от правителството ще са не противоречивите и хаотични политически ангажименти, а реалното гарантиране на енергийните интереси на нашата държава.

Коалиция за България настоява правителството ясно и еднозначно да заеме позиция по тези проекти, да отстоява категорично българския интерес, без да се поддава на външен натиск от когото и да било. Недопустимо е чрез външен натиск да се пречи на България да заеме ключова позиция в енергетиката на Балканите”, се настоява в декларацията на червените.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък определи твърденията на Станишев като чист „популизъм".
„Българското правителство е само и единствено, за да защити националните интереси и да отстраним тези икономически интереси, които ваши кръгове само точиха държавата и създаваха корупционни схеми във всички тези посредници, които са по тези договори”, опонира заместникът на Борисов.

От ДПС пък коментираха, че въпреки включването на текст в актуализацията на бюджета, все още има неясноти относно субсидиите за тютюнопроизводителите. Колко точно пари ще бъдат изплатени на тютюнопроизводителите и кога ще се случи това, попита от парламентарната трибуна депутатът от движението Алиосман Имамов. Според ДПС управляващите нямат никаква идея как ще се развива тютюневият сектор през следващите години.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама