НОВИНИ


Проф. Даниел Вълчев: Дебатът за образованието е изключително хаотичен

0 2690 15.09.2022
Проф. Даниел Вълчев: Дебатът за образованието е изключително хаотичен
Проф. Даниел Вълчев БГНЕС

Дебатът за образованието е изключително хаотичен, в който от една страна има носталгия по това, което е било, когато ние сме били ученици, от друга страна има напъни за въвеждане на чужди модели, едни искат децата все повече да учат, други считат, че образованието е по-важно и така нататък.


Това заяви за общественото радио проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и бивш министър на образованието.

 

„Когато аз завършвах гимназия във Варна, имаше една популярна песен, която и сега от време на време се върти, „Един неразделен клас“. В нея има следното изречение – „След петия час“. Вие да сте чували някой, който завършва гимназия, да има по пет часа? Нищо подобно. Децата, които са трети-четвърти клас, вече имат по шест-седем часа, тоест количеството време, което децата прекарват в училище, не е намаляло. То се е увеличило“, обясни той.

 

„Увеличили са си и учителите, въпреки намаляването на броя на децата. Значително се е увеличил и учебният материал“, добави проф. Вълчев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама