НОВИНИ


Испанската полиция арестува бос на голяма група за пране на пари в Европа

0 2583 15.09.2022
Испанската полиция арестува бос на голяма група за пране на пари в Европа

Испанската полиция заяви, че е арестувала бос на една от най-големите групи за пране на пари в Европа. Тя има връзки с бандата за наркоразпространение Коста дел Сол и е използвала продажбата на висококачествена водка на ресторанти като прикритие.


Говорител на испанската полиция заяви пред агенция "Ройтерс"ы че става дума за Джон Морис - високопоставеният тартор на бандата. Общо трима души са задържани по време на акцията.


Морис е арестуван по време на операция, подкрепена от оперативни служители от Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, ирландската полиция Garda, американската администрация за борба с наркотиците, холандската полиция и отдела за финансови и икономически престъпления на Европол.


Престъпната мрежа е изпрала повече от 200 милиона евро за по-малко от година и половина.Той беше арестуван по време на операция, подкрепена от оперативни служители от Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, ирландската полиция Garda, американската администрация за борба с наркотиците, холандската полиция и отдела за финансови и икономически престъпления на Европол.


Групата е използвала традиционната схема за парични преводи, наречена "хавала". Тя е широко използвана в Пакистан и Близкия изток и позволява обмен на пари между търговци чрез ръкостискане, лист хартия или на доверие.


Полицията каза, че е започнала да проследява групата, след като залови кокаин и пари, скрити в коли в Малага миналата година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама