НОВИНИ


Кулеба атакува Путин: Шантажира света с глад и лъжи за зърното

0 2725 15.09.2022
Кулеба атакува Путин: Шантажира света с глад и лъжи за зърното
Дмитро Кулеба

Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба президентът на Русия Владимир Путин, говорейки за ”неефективност на зърнения коридор”, се опитва да шантажира света с глад, настоявайки за отстъпки, срещу които Москва да продължи да изпълнява споразуменията за износ на зърно от украински пристанища, съобщиха Би Би Си и БТА.


"Президентът Путин лъже, когато твърди, че повечето зърно от Одеса отивало в страни от Европа, а не от Африка и Азия, както бе предвидено. Всъщност, повечето зърно, което тръгва от това пристанище, а също и от други пристанища, отива именно в Азия и Африка", каза Кулеба на брифинг в Одеса.


Според министъра руският президент ще настоява за поредни отстъпки, засягащи санкциите, щом наближи ноември, когато приключва действието на договореностите от Истанбул.

 

"Това не означава, че Русия няма в някой момент да реши да го наруши и да нанесе ракетен удар по някое пристанище. Още веднъж изразявам искрена надежда, че това няма да се случи. Ние обаче трябва да бъдем максимално предвидливи", добави той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама