НОВИНИ


Туристка загина при пожар в хотел в центъра на София

0 3024 17.09.2022
Туристка загина при пожар в хотел в центъра на София
БГНЕС

Жена загина, а двама възрастни и две деца пострадаха при пожар в хотел „Централ“ в София, предава Нова ТВ. Сред пострадалите са момиче от Белгия на 12 години и бебе на година и половина, съобщиха от Спешна помощ. Всички ранени са чужди граждани - от азиатски и израелски произход. Тялото на жената е намерено в една от стаите на третия етаж. Посетителите на хотела са евакуирани.


Към момента пожарът е потушен, но кръстовището на булевардите „Христо Ботев“ и „Тодор Александров“ остава спряно.

 

Пожарът е възникнал към 6:20 ч. Пламъците идвали от втория или третия етаж на хотела.

 

„Чухме противопожарна сирена. Събрахме всичко и слязохме по стълбите. Не сме чули взрив или нещо подобно“, разказа пред НТВ гост на хотела.

 

Пожар в сграда на бивш тютюнев склад на ул. „Средна гора“ в Хасково, който възникна към 19:20 часа снощи, бе потушен, но обгоря цялата сграда и се срути покривът на постройката, която, според живеещи в съседство хора, е от началото на миналия век.

 

Пожарникарите успяха и да предотвратят прехвърлянето на пламъците върху съседната по-голяма сграда, също бивш тютюнев склад, чрез обливане с вода на стените й.

 

Междувременно бе получен и сигнал за горящ покрив на необитаема къща на близката улица „Св. св. Кирил и Методий“, където бяха пренасочени противопожарни коли.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама