НОВИНИ


Дебелянов поти кандидат-студенти в СУ

0 4719 12.07.2010
Дебелянов поти кандидат-студенти в СУ

Темата “Трагизъм и просветление в поезията на Димчо Дебелянов" беше изтеглена на кандидатстудентския изпит по български език и литература в Софийския университет "Св. Климент Охридски".



Той започна в 8 ч. и ще продължи четири астрономически часа. На него се явяват 2 354 кандидат-студенти от цялата страна.

Темата беше изтеглена от кандидат-студентът Асан Топов от село Вълкосел, Гоце Делчевско, а контролната тема се оказа - „Животът като изпитание в поезията на Пенчо Славейков".

Запечатаните пликове бяха внесени от заместник-ректора на Софийския университет Мария Шишиньова.

Според доцент Бойко Пенчев кандидат-студентите няма да се затруднят на изпита, защото Димчо Дебелянов е добре изучаван в средния курс, а в поезията на автора има човешки универсални мотиви. Няма да бъде по-трудна за кандидат-студентите повече от друг автор, смята още Пенчев.

По отношение на втория вариант той отбеляза, че ще се изисква самостоятелно мислене и излагане на аргументи. „Става въпрос за идеал и неговата липса", изтъкна той.

Препоръчително е кандидат-студентската работа да бъде в обема, определен от предоставения комплект от листове, посочиха от СУ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама