НОВИНИ


Кремъл видя лъжа зад обвиненията за клането в Изюм

0 2667 19.09.2022
Кремъл видя лъжа зад обвиненията за клането в Изюм

Лъжливи били обвиненията за извършени от Русия военни престъпления в Изюм. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предават от агенция “Ройтерс”.


Около 450 тела - повечето от които според Украйна са цивилни - бяха открити в масови гробове близо до Изюм, след като руските войски бяха изтласкани този месец от района на Харков, голяма част от който силите на Кремъл контролираха от първите седмици на инвазията в Украйна. 


Украинският президент Володимир Зеленски каза, че следователите на мястото са открили доказателства за изтезания, включително тела със вързани ръце, и обвини руските войски в извършване на военни престъпления.


"Това е същият сценарий като в Буча. Това е лъжа и, разбира се, ние ще защитим истината в тази история", заяви Песков в отговор на журналистически въпроси за обвиненията на Зеленски. 


Москва отхвърли по същия начин обвиненията за извършени от руските войски военни престъпления в Буча край Киев, след като излязоха наяве снимки и кадри, на които се виждат убити цивилни. Те излязоха наяве след изтеглянето на Русия от контролирания от Кремъл регион в края на март.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама