НОВИНИ


Бучковски прозря дългата ръка на Кремъл зад антибългарската истерия в Скопие

0 2666 19.09.2022
Бучковски прозря дългата ръка на Кремъл зад антибългарската истерия в Скопие

Дългата ръка на Кремъл стои зад антибългарската истерия в Скопие смята бившият македонски премиер Владо Бучковски. Пред БГНЕС той категорично заяви, че зад идеята на ВМРО-ДПМНЕ за референдум за анулиране на Договора за приятелство с България стои именно Москва.


Той увери, че няма връщане назад в българо-македонските отношения.

 

Владо Бучковски подчерта, че Москва няма интерес от стабилност в Западните Балкани. Той е убеден, че в РСМ са се хванали за това, което може да предизвика най-много емоции, а това са българо-македонските отношения.

 

Зад протестите и зад желанието за провеждане на референдум има руско влияние. Рано или късно това ще стане много по-ясно“, подчерта Владо Бучковски, добавяйки, че “не само партията Левица е част от този сценарий“.

 

Той изрази задоволство, че България и РСМ са запазили добрите си отношения.

 

“Приятно съм изненадан, че и на официално ниво по времето, когато министър-председатели бяха и Кирил Петков, и Бойко Борисов, както и няколкото служебни правителства задържахме добрите отношения“, каза Бучковски, уточнявайки, че това е било много полезно особено след агресията на Русия срещу Украйна.

 

На въпрос дали влизаме в нов етап на двустранните отношения след приемането на Френското предложение, Бучковски отбеляза: 

 

“Винаги съм бил оптимист за българо-македонските отношения. Няма връщане назад, ще вървим само напред. Имаше проблеми, тъпчехме на едно място, но никога не се върнахме назад. И ще продължим напред“.


Той също, както и настоящият македонски премиер Димитър Ковачевски, е убеден, че с “българската подкрепа РСМ ще имплементира Френското предложение и дай Боже през 2030 г. ще бъде част от ЕС“.


Все пак Бучковски предупреждава, че нещата не могат да се променят за една нощ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама