НОВИНИ


Полицаи ще пазят културното ни наследство

0 2684 19.09.2022
Полицаи ще пазят културното ни наследство

Полицейско звено, което ще стои под Закона за културното наследство, обяви пред bTV служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Тези хора няма да са пазачи и охранители, а специалисти, които ще следят за беззаконията, обясни още той.


"В ръцете на полицията ще е цялото ни културно-историческо наследство. 60-90 хил. обекта са изнесени за Европа. Те не са толкова стойностни, но носят печалби", допълни проф. Минеков.

 

От днес в Академията на МВР е започнал специализиран курс за обучение на полицаи и служители, които ще се занимават с подобни престъпления.„

 

“Искам човекът след мен да познава и петте закона, върху които се крепи министерството и да има коментар върху всеки от тях. Ще го изпитам. ако не знае, ще го науча”, заяви министър Минеков по повод предстоящите избори и наследника му в Министерството на културата. 

 

Служебният министър на културата заговори за отмъщения срещу него заради гражданските му позиции. “Когато говора пред журналисти, вместо да се започне журналистическо разследване и да се задейства прокуратурата, или ме заплашват, или ме съдят. Неприятно е”, посочи Минеков


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама