НОВИНИ


Гари Каспаров: Войната няма да приключи, докато Путин има ресурс да унищожава

10 3314 19.09.2022
Гари Каспаров: Войната няма да приключи, докато Путин има ресурс да унищожава
Гари Каспаров

Трагично е, че светът не разпозна намерението на Путин да превземе цяла Украйна, да унищожи Украйна като независима държава и да изтрие нацията й. От гледната точна на Путин, всичко, което му помага да спечели войната, е добро. Войната няма да приключи, докато Путин има ресурс да унищожава.


Това заяви Гари Каспаров на форум в София.  В основна тема на разговорите се превърна хибридната война. 

 

„Всички държави в Югоизточна Европа, а и целия свят, трябва да сме обединени с цел по-голяма сигурност срещу този вид заплахи. Досега с България имаме отлично сътрудничество в сферата на отбраната. Както знаете, обменяме много опит, включително военен. В непрекъснат контакт сме с вашите власти”, заяви Башким Хасани, зам.-министър на отбраната на Р Северна Македония. 

 

Освен въоръжения конфликт, ключова тема на днешния форум е и киберсигурността, включително и разпространението на дезинформация и пропаганда. 

„За съжаление няма ефективна защита срещу такъв вид атака. Проучванията показват, че хората са много чувствителни и отворени към сензационни новини. Единственият начин да се справим с това е да бъде елиминиран източникът”, заяви Каспаров. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама