АКТУАЛНО


Често пребоядисван протестиращ се уреди с апетитен държавен пост

5 35680 20.09.2022
Често пребоядисван протестиращ се уреди с апетитен държавен пост

Името му е Светослав Трайков. Някои го познават като граждански активист, близък до Отровното трио, от протестите срещу правителството на Бойко Борисов през 2020 г. Други го познават като кандидат-депутат на “Изправи се! Мутри вън!”, когато в конфигурацията с Мая Манолова участваха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Трети го познават като съветник на културния министър Велислав Минеков в кабинета “Янев”. Четвърти - заради смятаните за проруски позиции по въпроса с войната в Украйна. От днес Светослав Трайков ще е познат и като експерт по международни дейности в Министерството на културата.


Трайков е сред допуснатите до конкурса кандидати, но заради завидните си качества печели сред конкуренция от още петима души. Останалите, които участват в конкурса са Кристиян Манолов, Ирина Чавдарова, Яна Щолева, Стоян Треник, Кристина Врачовска.

 

Конкурсът по същество е за държавен експерт в отдел "Международни дейности, европейски програми и проекти" в Дирекция "Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности" към МК.

 

Председател на конкурсната комисия е Нели Македонска.

 

На първо място класиран е именно Трайков.

 

По правилата на конкурса кандидатите трябва да решат тест от 25 въпроса. За целта на конкурса са разработени три варианта. Трябва да бъдат дадени най-малко 20 правилни отговора, за да може кандидатите да бъдат допуснати до интервю.

 

"Интервюто ще съдържа въпроси за установяване в каква степен кандидатът притежава професионалните и деловите качества, необходими за изпълнението на длъжността, в съответствие с критериите за преценка на кандидатите-Приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители", пише в условията, които са достъпни на сайта на Министерството на културата.

 

Въпросът е дали има изобщо конкурсна част в този конкурс и как е преценено, че Станислав Трайков отговаря на нужните критерии.

 

Светослав Трайков е известен политически хамелеон. Бил е кандидат за депутат на ГЕРБ във Варна през 2013 г. През 2014 г. се завърта покрай политическия проект на Николай Бареков "България без цензура".

 

Джесика Вълчева


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама