СВЯТ


Посрещаме Махмуд Абас на 13 юли

2 4805 12.07.2010
Посрещаме Махмуд Абас на 13 юли

Президентът на Палестинската власт Махмуд Абас пристига на официално посещение в България на 13 и 14 юли по покана на президента Георги Първанов. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.



Двамата президенти ще продължат политическия диалог на най-високо равнище, започнат при първото официално посещение на Махмуд Абас у нас през 2007 г. и визитата на българския държавен глава в Рамала през 2008 г. На срещите ще бъде направен преглед на двустранните отношения в светлината на членството на България в ЕС.

Двамата президенти ще обсъдят обстановката в Близкия изток и хода на мирния процес, както и актуални международни въпроси. В програмата на Махмуд Абас са предвидени среща "на четири очи" с президента Първанов и пленарни разговори на официалните делегации. Президентът Георги Първанов и президентът на Палестинската власт Махмуд Абас ще дадат съвместна пресконференция.

Президентът Абас ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде домакин на работен обяд в чест на палестинския президент. В делегацията, придружаваща палестинския президент, са министърът на външните работи Рияд ал Малки, министърът на труда Ахмад Мадждалани, официалният говорител на Палестинската власт Набил Абу Рудейна.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама