НОВИНИ


Бимбалов: Честит празник, но внимавайте за каква независимост ви говорят политиците и към какво ви водят

3 3172 22.09.2022
Бимбалов: Честит празник, но внимавайте за каква независимост ви говорят политиците и към какво ви водят

Голяма част от политиците се изявяват като пророци и виждат бъдещето, осланяйки се на миналото. Да внимаваме като говорят за независимост. Независимост не значи неутралитет. Значи да отстояваш правата си, бивайки в група от съмишленици. България е държава от средно голям европейски тип, част от ЕС и тя трябва да отстоява независимостта си като част от тази общност. Не да търсим поддържане на неутралитет. Честит празник, но внимавайте за каква независимост ви говорят политиците и към какво ви водят.


Това заяви пред Nova NEWS Радослав Бимбалов по повод 114 г. от Независимостта на България. 

 

Коментарът му идва и в контекста на войната в Украйна.

 

“Действията на Кремъл са действията на една терористична групировка. Държат милиони хора като заложници. Сега част от тях ще бъдат пожертвани. Акцията за частична мобилизация е начин да се изнудва света, да се изнудва “колективният Запад”. Не бива да се плашим толкова много, защото е очаквана следваща крачка. Доколко обаче вътре в самата Русия може да се създаде достатъчно силна воля за промяна и да видим протести? Дълги години беше унищожавана и мачкана всякаква такава воля. Всички по-известни личности, заястанали на предната линия на критиката, бяха отстранени не просто от политиката, но и от живота. Последният е в затвора. Едва ли Алла Пугачова ще поведе настроенията срещу Путин”, посочи още Бимбалов.

 

“Очаквам президентът Радев да излезе и като държавен глава, ръководител на армията, да заяви каква подготовка извършва България в момента. Смятам, че е несериозно да не искаме допълнителна подкрепа от НАТО”, посочи още Бимбалов.

 

По думите на Валерий Тодоров Русия е признала, че става дума за война, а не за “специална военна операция”.

 

“Мобилизацията събужда различни нагласи в обществото - виждате протестите вчера. Разбираемо е безпокойството на руското ръководство. На Русия ще й бъде все по-трудно да оправдае действията си”, посочи Тодоров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама