НОВИНИ


Таен заговор на партии за унищожаването на „Продължаваме промяната“. Каква изненада ги очаква

26 38049 30.09.2022
Таен заговор на партии за унищожаването на „Продължаваме промяната“. Каква изненада ги очаква
Кирил Петков и Асен Василев БНТ

Тайни договорки за недопускане „Продължаваме промяната“ да състави кабинет след изборите на 2 октомври са сключили партии, участници в кампанията. Крайната цел е Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разбити по всички линии и отстранени завинаги от политиката. Конците на мрачната завера се дърпат не само от задкулисието в България, но най-вече от руските тайни служби.


Това не са просто слухове, а информации от членове на въпросните партии, които не споделят всички действия на ръководствата.

 

При всички се повтаря една основна причина за масираната атака срещу ПП и нейните лидери. Това е ясната и категорична проевропейска ориентация и стремежа за откъсване на България от загробващото влияние от Кремъл. По тази линия еднаква лексика и опорки използват ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“, ИТН, „Български възход“ и още поне десетина партии, участващи в предизборната кампания.

 

Втората причина е заявената от ПП и „Демократична България“ непримиримост към корупционните практики и настояването прокуратурата и НС да започнат разследване на реализацията на проекта Турски/Руски поток, изчезналите стотици милиони по линия на автомагистрала „Хемус“, ремонти на язовири и десетки обществени поръчки. Особено засегнато от тези заявки се чувства ръководството на ГЕРБ. Настояването за промени в структурата и работата на КПКОНПИ налива допълнително масло в огъня. От това са недоволни и други партии, които през последните години са били част от статуквото и от грандиозната корупция.

 

Над половината от 29-те партии, участници в надпреварата за парламента, демонстрират подкрепа за Путин и неговата агресия в Украйна. Някои от тях безцеремонно заявяват, че България трябва да напусне НАТО и ЕС и да се присъедини към прокремълски блокове. Говорят за референдуми и държавни актове, които нямат нищо общо със закона.

Защо тези договорки са синоним на таен заговор? Защото в публични изяви ГЕРБ и част от другите в общия фронт, декларират подкрепа за евро-атлантическата принадлежност на страната ни, но на практика през годините са съдействали за обслужване на руските интереси у нас. Нерядко в ущърб на българската държава и народ.

 

В масирания огън срещу Кирил Петков и Асен Василев са включени всички средства: социолози, политолози, медии, хора с влияние в една или друга област. Това е видимата част. В невидимата действат престъпни групировки и олигарси от кръга на статуквото и задкулисието. Преминати са всякакви граници на политическо приличие: фабрикуват се компромати, манипулират се факти, бълват се откровени лъжи.

Всички те искат връщане на стария режим като Борисов и ГЕРБ да съставят правителство на антипромяната.

 

Очаква ги голяма изненада. Ако започнат да реализират ретроградния си план, протестите от 2020 г ще им се сторят като като потупване по рамото. На вятъра ще отидат и вкараните в кампанията десетки милиони, а кранчето за нови кражби и източвания ще се затвори окончателно. Освен това не само ще започнат разследвания – по Турски поток, например, - но някои партийни босове ще се окажат в съда, а оттам - кой знае.

 

Освен това още и още българи ще проумеят, че ако бъде спряно наполовина само ограбването на милиарди, пенсии и заплати ще скочат двойно и тройно. Малко акъл трябва само.

 

Витали Роник


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама