НОВИНИ


Вучич: Чудех се как Фон дер Лайен ще се държи с мен – чувствах се като черната овца в компанията

10 32627 01.10.2022
Вучич: Чудех се как Фон дер Лайен ще се държи с мен – чувствах се като черната овца в компанията
Александър Вучич

Чудех се как Фон дер Лайен ще се държи с мен – чувствах се като черната овца в компанията. Тя обаче се отнесе много учтиво с нас. Без подкрепата на Европа нямаше да можем да постигнем нашите цели. Без нашия приятел Алиев пък нямаше да ни е лесно да имаме диверсификация на енергийните доставки като цяло.


Това заяви сръбският президент Александър Вучич по време на официалното откриване на интерконектора с Гърция.

 

" Няма да прочета една от най-хубавите речи, които досега съм писал. Просто искам да поздравя българските и гръцките ни приятели за успешното приключване на този интерконектор. Никой от нас не вярваше колко е важен той в началото – споменавахме го като някакъв лукс, който не ни е много нужен. Сега обаче виждаме как Радев, Борисов, Мицотакис и Петков – те го виждаха по различен начин, вярваха в него, а сега ще се възползват от предимствата му.

 

Интерконекторът е много важен и за Сърбия, защото започнахме вече изграждането на интерконектор между Сърбия и България, и след година се надявам да е приключен. Надявам се, че по това време догодина ще празнуваме подобна церемония в нашата страна”, каза той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама