НОВИНИ


Италия без газ заради спрените доставки към Австрия от ”Газпром”

2 2795 01.10.2022
Италия без газ заради спрените доставки към Австрия от ”Газпром”

Италия не получава руски газ, заради спрения транзит през Австрия. Италианската енергийна компания ENI съобщи, че ”Газпром” обяснил причината за това прекъсване с регулаторни промени в Австрия.


" Преносът на руски газ през Австрия е спрян поради отказа на австрийския оператор да потвърди уговорките за транспорт", се посочва в съобщението на "Газпром". В него се пояснява, че руската и италианска страна работят съвместно за решаването на проблема. Той е от търговски характер между "Газпром" и дистрибутора в Австрия.

 

Доставките тръгват от Русия, преминават през тръбопровода, който пресича Украйна, стига Словакия, спират на границата с Австрия, която получава газ. Оттам, потокът не продължава към Тарвизио в Италия.

 

От няколко месеца насам доставките на руски газ за страната не надвишава 20 милиона кубически метра дневно, което се компенсира от внесената суровина от газопровода с Алжир.

 

Специалисти отбелязват, че с газа от Тарвизио Италия е станала износител за страните от Централна и Северна Европа, където цените са по-високи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама