НОВИНИ


Полицията привика кмета на Буковлък след сигнал за купуване на гласове

0 2693 02.10.2022
Полицията привика кмета на Буковлък след сигнал за купуване на гласове
Кметът на село Буковлък Георги Божинов

Кметът на плевенското село Буковлък Георги Божинов се оплака от полицейски натиск само час след началото на изборния ден, след като е бил привикан по подозрение за купуване на гласове. Според жители на селото полицейското присъствие е по-засилено от другите населени места.


„Тази нощ полицаи са разпитвали кмета на селото дали раздава дърва срещу гласуване в полза на определена политическа сила“, разказа пред Българската национална телевизия жител на Буковлък.

 

„Вчера нашият кмет беше привикан да го разпитват по нощите дали се купуват гласове. Беше му направен протокол да не се занимава с изборите. Уж били раздавани дърва. От снощи от 12 часа цялото село е барикадирано от полицаи и жандармеристи в опит да притиснат хората да не излязат да гласуват. Питам на какво основание - в 21. век живеем - е този полицейски натиск“, добави той.

 

Кметът на Буковлък обясни, че е бил привикан в Първо РУ заради сигнал, че раздава дърва за изборите: „В дома ми имаше полиция от 2:30 до 7:30 ч. Какво съм направил? Полицията започна да проверява колите, номерата на хората. Спират всяка кола. Има и цивилни патрули“.

 

От Областната дирекция на МВР в Плевен отричат за засилено полицейско присъствие в селото.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама